Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Över 100 tävlade i mopperally i helgen

Några av deltagarna drar iväg från Kvarntorp där start och mål var. Foto: Åke WåglinNågra av deltagarna drar iväg från Kvarntorp där start och mål var. Foto: Åke Wåglin

Kumla Funktionshindrades Motorklubb anordnade under lördagen sitt första mopperally någonsin. Över 100 mopedister dök upp och föreningen kunde skänka en slant till cancersjuka barn och ungdomar, dit halva startavgiften gick.

Normalt så är det folkrace som föreningen ägnar sig åt på sin egen motorbana ute vid Trafikcenter i Kvarntorp. Men denna dag var det som sagt moppe som gällde och intresset blev jättestort

Kryllade av fina veteranmoppar

Många av de medverkande har fått tag på en likadan moppe som man hade i ungdomsåren och flera var så otroligt välrenoverade att de var lika fina som när de en gång var sprillans nya.

Längs den drygt fyra mil långa sträckan fanns frågor att svara på till en tipspromenad. Längs den drygt fyra mil långa sträckan fanns frågor att svara på till en tipspromenad.

KFMK arrangerade detta för att få in ett bidrag till sin verksamhet och också för att stödja Annikas Minnesfond dit halva startavgiften som var på 100 kronor gick. Annikas Minnesfond finns till för att stöta cancersjuka barn och ungdomar.

Överraskande många dök upp vid parkeringen och när blåröken hade skingrats var 111 startande på väg ut på en runda på cirka fyra mil längs småvägar.

Man åkte bland annat över Herrfalsäng och Skogaholm. Efteråt samlades alla åter vid föreningens klubbhus i Kvarntorp där ett bord stod uppdukat med priser skänkta av lokala sponsorer.

Blir lopp nästa år med

Pristagare blev de som klarat frågorna bäst och dessutom lottades många pristagare fram på sina startnummer.

Ett gäng som kallar sig TT- klanen (tvåtakts-klanen) hade även samlat ihop pengar som överlämnades till KFMK och Annikas Minnesfond och de utmanande andra till att göra likadant. Några tog till sig detta och överlämnade en slant efteråt.

Maude Kjellson fick pris för sin moped. Maude Kjellson fick pris för sin moped.

Naturligtvis ska man som vanligt i sådana här sammanhang ha ett pris till den som har den finaste eller mest originella mopeden, i detta fall “den ovanligaste mopeden i gott skick”. Priset var en presentcheck på 500 kr skänkt av ICA Maxi i Kumla.

Vinnare blev Maude Kjellsson från Kumla och hennes moped av märket Komar, en polsk moped som tillverkades från 1960 till 1983.

Sammantaget var det ett lyckat arrangemang som fick gott betyg av deltagarna och KFMK kommer att göra om det nästa år. “Vi kör så det ryker, inte bara på folkracebanan”, hälsar klubben.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-23 12:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.