Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Moelven stänger i Kumla, 14 får sluta

Moelvens fabrik i Kumla ligger på Västra Bangatan. Foto: Erik LodettiMoelvens fabrik i Kumla ligger på Västra Bangatan. Foto: Erik Lodetti

Moelven Modus AB planerar att avveckla produktionen vid fabriken i Kumla. Samtliga 14 medarbetare har under tisdagen blivit informerade om situationen - Det är med tungt hjärta vi planerar för avvecklingen av vår produktion i Kumla, säger Trygve Toften, VD i Moelven Modus AB.

Ett pressutskick strax efter kl 15 fastslår det hela.

“Detta innebär att flera av våra lojala och duktiga medarbetare kommer att mista sin arbetsplats, och vi mister mycket kompetens. Det är en trist dag för Kumla-enheten, men även för hela Moelven. Det var i Kumla som den svenska systemväggsproduktionen till kontorsmarknaden startade. Vi har gjort vårt yttersta för att hålla driften igång men dessvärre är det inte längre ekonomiskt försvarbart att fortsätta, säger Trygve Toften, VD i Moelven Modus AB.

Flyttar till andra ställen

MBL-förhandlingar med de fackliga parterna inleds omgående efter semestern, med en ambition att hantera processen så skyndsamt som möjligt. Fabriken kommer att vara i drift året ut. Produktionen i Kumla planeras under hösten att gradvis flyttas till Moelven Modus andra fabriker, i Hulån och Jessheim (Norge).

- Vi har haft avtagande aktivitet i Kumla. När vi har ledig kapacitet vid andra fabriker så är det mest strategiskt och ekonomiskt att samla produktionen, förklarar Toften.

- Våra kunder kommer inte att märka skillnad på leveranserna, samtidigt kommer vi med detta att stärka vår konkurrenskraft i marknaden. Men i dag tänker vi mest på våra medarbetare som har fått ett mycket tungt och tråkigt besked, avslutar Toften.

Moelvens fabrik i Kumla ligger på Västra Bangatan, granne med Schurpack. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-30 16:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.