Gå till innehåll
Kumla / Fotboll
Två leende män poserar med tummen upp, iklädda sporttröjor med regnbågsmönster och texten

Albin Andersson (till höger) firar efter att seriesegern 2020 säkrats i Division 3. Till vänster målvakten Alex Berger, som inte är kvar i klubben.

Mittbacken vände hem och tror på Yxhults IK i toppen

Publicerad: 5 April 2024 12:55

Yxhults IK har seriepremiär i Division 3 på söndag hemma mot IFK Nyköping. - Vi ska slåss i toppen, säger mittbacken Albin Andersson inför premiären.

Fjolårets säsong var tuff för Yxhults IK som ramlade ur Division 2. Samtidigt gick kommunkonkurrenten IFK Kumla motsatta vägen, från trean till tvåan. 

Trivdes inte i Karlsund

Mycket tyder dock på att det blir kamp i toppen i år istället för botten. 

-Chanserna för oss är ganska stora och jag tycker vi ska kunna slåss i toppen. Det är vi, Karlslund och Adolfsberg som nämns som de främsta favoriterna, säger 23-årige mittbacken Albin Andersson. 

Albin Andersson är något så unikt som en kumling i Yxhult. Han har till och med Yxhults IK som moderklubb. I tonåren spelade Albin en säsong i IFK Kumla och en i Sköllersta. Ifjol var han även en vända i Karlsunds IF, dock bara fyra månader. 

-Det funkade inte med tränaren och sen tyckte jag pendlandet var jobbigt när Karlslund tränade nästan varje dag, säger Albin Andersson. 

“Vi är bättre i år”

Så han kom tillbaka till tryggheten i Hällabrottet där han trivs. 

-Det är klart att vi tappat ett par spelare från ifjol, men vi har fått in förstärkningar med. Jag tycker faktiskt vi har ett bättre lag nu än ifjol. 

Hur känns det att dra igång nu till helgen?

-Det känns väldigt skönt. Det är det här man väntat på efter flera månader av försäsong, avslutar Albin Andersson. 

Det är en ovanligt geografiskt tajt Division 3 som Yxhult hamnat i denna säsong. Exempelvis finns fyra lag med från Örebro i Adolfsberg, Karlslund, IF Eker och Rynninge. Längsta bortamatchen är det 12 mil till, i Norrköping.

Annons

kumla