21 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Katt med flera liv

Mamma Penny gav liv åt fyra ungar efter att ha varit instängd i det brinnande huset.

Eftersom jag förstått att katterna som räddades ur det brinnande huset på Leksandsgatan i Kumla rönt en del medialt intresse, kan jag berätta att Penny, en av de katter som räddades efter lång tid i huset och som var högdräktig då, nu har nedkommit med fyra små underverk.

Det berättar Helén Lindelöf, en av dem som drabbades av branden den 17 maj men som nu ändå kan glädjas åt tillökning i familjen:

Igår morse, kl. 8:12 föddes den första av de fyra och strax efter 10:26 var den sista född. Det var en helt okomplicerad födsel där Penny skötte allting själv och jag behövde bara övervaka, väga och kolla att allt verkade okay med de små allt efter som de föddes och fått dia lite. I dagsläget tror jag att det är en kille och tre tjejer.

Döpa till Nicke efter räddaren

Eftersom han som bankade på dörren och väckte familjen den dag det brann hette Niclas (Niklas?) Grahn, tänkte vi att en eventuell hankatt i kullen så namnet Nicke efter Nicke Nyfiken och kullen få namntema efter barnbokskaraktärer. Kanske blir det därför namn som Madicken, Skrållan och Tjorven eller Ronja, men det får vi se.

Gläds åt att få följa de små

De fyra vägde mellan 106-111 gram vid födseln. De tycks må bra allihop och uppför sig precis som små kattungar brukar och Penny tar väldigt god hand om dem. Det tycks färgmässigt vara två bicolor och två colorpoints.

Vi gläds i familjen oerhört mycket över det positiva i att få följa de här små nu under några månader framåt och att de tycks ha klarat sig väl trots att Penny både andats in rök och naturligtvis måste ha varit oerhört stressad inne i huset.

Alla räddade katter är nu i princip sitt vanliga gamla jag igen. Kanske lite extra keliga bara, men det gör ju inget...

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-06-05 13:02
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.