Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Ännu en padelhall ska byggas i Kumla

Till hösten har med stor sannolikhet Kumla tre padelhallar. För nu ska ytterligare en byggas vid Marsvägen där det planeras för sju banor. Bakom planerna står kumlingen Christer Weiderman

​Nerikes Allehanda var först att berätta om saken.

Anläggningen är tänkt att ligga bredvid bussgaraget hos Weidermans Buss på Marsvägen. Förutom padelbanor är tanken att ha en form av golfanläggning och även ett gym i byggnaden på två våningar.

Drygt 25 banor bara i Kumla

Alla bitar är inte helt lösta, bland annat finansieringen. Och kommunen måste även göra en ändring i den detaljplan där byggnaden är tänkt att ligga. Men Christer Weiderman säger i NA att han hoppas det ska stå klart till hösten.

Det blir i så fall den tredje inomhushallen för padel i Kumla.

Papa Padel håller även på och bygger ut och där ska fyra banor bli till sju. Och i företagsområdet Norra Mos står snart en inomhushall med sju padelbanor klar. Dessutom finns uteanläggningar vid Djupadalsbadet och Hällabrottet.

Marknaden för denna popsport verkar omättlig.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-20 23:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.