Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Vill se affärsetablering i södra delen av Kumla

Ett medborgarinitiativ har inkommit om att etablera en större livsmedelsaffär i södra Kumla. "Det saknas där nu", skriver kvinnan bakom förslaget.

Kvinnan som skrivit initiativet bor själv i Hällabrottet. Hon anser att:

“Förslag till etablering av större affär i södra delen av Kumla, vid Kumlabyområdet. Där saknas en dagligvaruaffär som Coop, Willys eller liknande.”

På frågan hur Kumla utvecklas via initiativet svaras:

"Affären kommer att vara till nytta för boende i Sannahed, Kumlabyområdet, Hällabrottet. Det är ett stort upptagningsområde och mycket trafik som passerar på länsväg 52. Ytterligare byggnation sker nu i Hällabrottet så behov av dagligvaruhandel finns. Ingen skog behöver avverkas, viktigt att ta hänsyn till den biologiska mångfalden.

Livsmedelsbutiken Willys kommer att etablera sig i norra delen av Kumla, inte långt från Lidl. Delar av skogsområdet i Pokerskogen ska där röjas bort för att möjliggöra etableringen. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-03 15:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.