11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sveriges modernaste McDonalds i Brändåsen

Patrik Forsman är franschiesetagare för McDonalds i Brändåsen. Foto: Anders BjörkPatrik Forsman är franschiesetagare för McDonalds i Brändåsen. Foto: Anders Björk

Efter om/utbyggnad har nu McDonalds i Brändåsen utökat från 80 till 134 sittplatser. Man har även gjort om en hel del annat. - Personal hade inte de rätta förutsättningarna här tidigare, säger Patrik Forsman hos McDonalds.

- I många år har vi haft en underkapacitet här i Brändåsen. Det innebär att vi haft fler gäster än vi haft möjlighet att ta hand om, framförallt under sommaren. Och peaken kom väl förra sommaren när toaletterna inte räckte till och ventilationen säckade ihop, då var vi tvungna att ta ett beslut, säger Patrik Forsman, som är franschiesetagare för McDonalds i Brändåsen.

Jobbat för McDonalds i 36 år

Patrik Forsman började jobba hos McDonalds i Örebro 1984. Idag är han franschiesetagare för tre av koncernens restauranger, Brändåsen, Karlskoga och Hedemora. Och i Brändåsen har man nu alltså en utbyggd och ombyggd restaurang.

- Idag har vi 134 sittplatser inne, vilket är 54 fler än tidigare. Vi har också fem toaletter, innan var det endast två. Vi har även bytt ut hela ventilationsutrustningen, dels för gäster, men även för vår personal i köket, säger Patrik.

Det är denna del som har byggts ut med 54 nya platser. Tidigare var det här uteservering. Det är denna del som har byggts ut med 54 nya platser. Tidigare var det här uteservering.

Man har dessutom gjort om köket och kassor så det nu är klart modernare och smidigare för personal att kunna sköta sitt jobb.

- Nu tillverkar vi hamburgarna efter att du har beställt dem för att få en så färsk produkt som möjligt.

Systemet kallas EOTF och införs vid alla ombyggnader/tillbyggnader hos McDonalds restauranger runtom i landet, sammanlagt är det drygt 230 stycken till antalet.

60-tal anställda i Brändåsen

- Målet är att merparten av våra restauranger i Sverige ska ha systemet, det är en utveckling mot vad konsumenterna vill ha, fastslår Patrik.

I början av mars satte man spaden i backen för ombyggnaden i Brändåsen. Detta var precis när covid-19 började slå igenom på allvar. Självklart skapade det en viss oro att bygga om mitt i allt, men Patrik bedyrar att man ändå varit väldigt noga att förhålla sig till de regler som Folkhälsomyndigheten gått ut med.

- 8 maj blev det klart, så det har varit två månader som var väldigt intensiva. Utbyggnaden av matsalen pågick under tiden, men när vi byggde om köket så stängde vi igen under några dagar, berättar Patrik.

Pelé Wanthatham, Amanda Bergman och Love Persson jobbar i Brändåsen. Pelé Wanthatham, Amanda Bergman och Love Persson jobbar i Brändåsen.

I dagsläget är det ett 60-tal anställda vid Brändåsen. Det innefattar allt från skolungdomar som jobbar extra på helger till heltidsanställda. Tappet under “coronaperioden” har inte varit så stort. Månaden maj till exempel innebar ett tapp på tio procent jämfört med ifjol, men då hade man också helt stängt i fyra dagar.

“De hade inte rätt förutsättningar”

- Så vi ser väldigt positivt på sommaren, säger Patrik.

Är det helt klart nu, eller återstår nåt att bygga om/ut?

- Nu ska vi ta och njuta av det här och se till att vi lär oss nya restaurangen på bästa sätt, men absolut gäller det att komma ut och tala om också att vi nu har Sveriges modernaste McDonalds-restaurang i närområdet.

Maten som serveras efter att beställts här kommer delas ut via bordservering, även efter covid-19. Maten som serveras efter att beställts här kommer delas ut via bordservering, även efter covid-19.

Och hur har de anställda tagit omorganisationen här?

- De hade inte rätt förutsättningar innan, men har fått klart bättre nu. Personalen utbildade sig en vecka i Karlskoga, där vi redan har det nya systemet och de har varit otroligt duktiga. Både arbetsledare och vår personal har tagit det jättebra och det har flutit på smidigt, avslutar Patrik Forsman.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-02 15:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.