25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Torget fylldes av MC-smatter

Björn och Christina Tiderman redo att ge sig ut på en premiärtripp. Björn och Christina Tiderman redo att ge sig ut på en premiärtripp.

Prick klockan 18 på Valborg fylldes torget som vanligt av ett hiskeligt dån när hundratals hojar startades för att ge sig iväg på den traditionella kortegen genom ett för dagen sällsynt soligt Sydnärke.

Färden skulle gå ner till torget i Askersund och sedan upp till Skyllbergs IP där brasan dock enligt uppgift skulle vara inställd. (Se artikel senare på Sydnärrkenytt)

På torget var det mer folk än vanligt, nästan så att motorcyklarna skymdes. Men i hopen hade Björn och Christina Tiderman från Åsbro parkerat sin mäktiga gula Goldwing lackad med Söderhavsmotiv.

Sprittande delfiner på fronten och cirka 120 hästar ur 1,8 litersmotorn gör även den tunga Hondan pigg. Björn har kört den bakhjulet!

- Det är första gången i år jag tagit ut den, berättar Björn.  Det blir säkert några Norgeresor senare. Och det finns ju mycket att utforska i Sverige också.

Somnat på sitsen

Den fina motivlackeringen på bågen med hoppande delfiner och Söderhavspalmer hade kommit till under en resa i Holland. Så långresor är inget paret räds.

- Det här är det bästa som finns, säger Christina och äntrar bågen. Man sitter så skönt.

- Jo, det har jag märkt, säger Björn. Hon har dunkat hjälmen in i min när hon somnat. 

Med två ettriga speeedwaycyklar från Indianerna i täten drog så MC-kortegen iväg uppför Hagendalsvägen inför täta åskådarled. Den gula Goldwingen höll sin plats med lågt mullrande värdighet.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-30 18:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.