Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Marknad starten på julen i Kumla

Den vinnande kumlamössan.Den vinnande kumlamössan.

Julen fick sin officiella start i Kumla i söndags.  Torget var fyllt av juleljus och massor av pynt. Exempelvis ett pepparkakshus.
Julmarknaden pågick under eftermiddagen och bjöd på flera programpunkter.

Bland annat fanns en grill där man kunde värma sig och grilla marshmallows. Det blev också en officiell invigning av isbanan på torget. Isbanan kommer att finnas kvar på torget till sista februari nästa år.

Tävlingen om Kumlas officiella mössa avgjordes också. På första plats kom Suzanne Olsson och Niklas Törner. De hade hade stickat en mössa på vilken det står  Kumla i vit text. Bakgrunden är gul, rosa och blå som en solnedgång över vår lilla stad. På mössan finns siluetter av flera av KUmlas byggnader. Bland det nya och det gamla vattentornet. Man kan också se bryggan vid Kumla Sjöparken, kyrkan och de nya höghusen. Suzanne stod för själva stickande, medan Niklas gjorde designen. 

Kvarntorpshögen – på mössa

På andra plats kom Kristina Liljegren. Hennes mössa var inspirerad av Kvarntorpshögen, man kunde se den kala toppen på högen och resten, som är beväxt med träd. Mitt i en trappa som man kan använda för att gå till högens topp. Även denna mössa var stickad. 

På tredjeplats kom Bupatip Johansson med sitt virkade bidrag inspirerat av Kumlas kommunvapen. Vapnet syns i grått mot en röd bakgrund. Det hela var toppat med en liten boll. Vinnarna, möss-kreatörerna, vann presentkort på Kumla promotion.

Det delades även ut ett hederspris till Åsa Gruffman som jobbar på svenska kyrkan, Kumla församling. Hennes skapelse var ovanligt kreativ Den föreställde Kumla kyrkas klocktorn och hade även en egen liten klocka insydd. Kumla promotion kommer, som hederspris, skänka pengar till läkare utan gränser. Läkare utan gränser utför sjukvård som finns i krig, kriser och katastrofer. 

Det här en artikel gjord av Sydnärkenytts egen ungdomsredaktion. 


 


 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-12-02 8:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla