Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Marcus hyllades av tusentals vid Kumlas torg

Marcus Ericsson på plats i Kumla i sällskap med sin trofé för vinsten i Indy 500. Foto: Erik Widlund.Marcus Ericsson på plats i Kumla i sällskap med sin trofé för vinsten i Indy 500. Foto: Erik Widlund.

Sällan har torget i Kumla varit så välbesökt som när Kumlasonen Marcus Ericsson under söndagen återvände hem för att hyllas för sin stora seger i Indy 500. - Det betyder otroligt mycket för mig att ni är här, sade Marcus Ericsson från scenen.

Så var den då här. 

Dagen då Marcus Ericsson återvände till sin gamla by som en stor mästare. Och det får sägas att det blev en lyckad dag, allt löpte på enligt planerna och väldigt många besökare kom för att uppleva dagen tillsammans med Marcus. 

“Indy 500 är det största"

- Det känns lite overkligt att komma hem till Kumla med den här pokalen jag har med mig, men såklart väldigt roligt, sade Marcus Ericsson till Sydnärkenytt innan festen på torget drog igång.

Orsaken till det storslagna firandet var, som ni säkert har koll på vid det här laget, Marcus seger i Indy 500 tidigare år. En seger i världens största motortävling. 

Eller vad tycker Marcus själv?

- Jo, det tycker jag. Publikmässigt är Indy 500 det största evenemanget i hela världen oavsett sport och i racingvärlden är det den främsta enskilda tävlingen. Det enda som slår att vinna Indy 500 är att vinna hela mästerskapet i Formel 1.

Hälsningar från jordens alla hörn

Klockan 16 inleddes det på scenen. 

Musikern Anders Bagge underhöll först med sång och passade mellan låtarna även på att säga att alla på torget var väldigt fina. Sen kom Marcus själv upp och intervjuades av Stefan Klemetz. 

Hur många som kom är svårt att säga. Men det var välbesökt kan alla fall konstateras. Hur många som kom är svårt att säga. Men det var välbesökt kan alla fall konstateras.

Mellan svaren han gav klipptes videohälsningar in från alla möjliga människor. 

Hockeylirarna Foppa Forsberg och Henke Lundkvist. Speedway-Henka, David Hellenius, Kenny Bräck, Per Gessle och Nina Kennedy (dotter till Ronnie Peterson) för att nämna några. 

De sa ungefär samma sak “Fantastisk gjort” “”Otroligt stort" “Det här är du värd”

“Vi håller vad vi lovar”

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Brorsson var nöjd efteråt.

- Dagen har varit helt magisk! Vi lovade Marcus en stor fest och ett magnifikt mottagande när han kom hem och det fick han. Så otroligt kul att se tusentals Kumlabor sluta upp till vad som blev hela Kumlas fest ! Ett stort tack till alla personer bakom detta fina evenemang med många ideella krafter och med evenemangsgeneralen Johanna Uddling i spetsen, sade Brorsson.

Det var värt att slå på stort med andra ord?

- Det var helt rätt att anordna en stor fest för Marcus! Vi lovade det redan i våras och vi håller som vanligt vad vi lovar, 

Bra förslag på namn till idrottshall

Vid klockan 18, en timme efter att Marcus, gått upp på scenen var det dags att avsluta. De som betytt mest av alla (familjen såklart) gjorde honom sällskap när han sa sina sista ord från scen. 

- Jag vill passa på att tacka alla som kommit, det betyder otroligt mycket för mig. 

Marcus Ericsson tackar alla kumlingar, och andra, som kom till evenemanget. Marcus Ericsson tackar alla kumlingar, och andra, som kom till evenemanget.

Därefter väntade autografskrivning. Ryktena säger att kön slingrade sig lång fortfarande en timme efter att den första signaturen sattes på papper. Och avslutningsvis, ett bra förslag som hördes i vimlet. 

"Kumlas nya idrottshall? Döp den till Marcus Ericsson Arena!

INFO: Längre intervju med Marcus Ericsson kommer att publiceras i Sydnärkenytts nästa tidningsnummer som utkommer 26-27 november.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-06 19:46
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla