14 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Svensk ”Enhetskultur” – vad är det?

Riksdagsledamoten Hans Eklind (KD) påstår i sitt bemötande av min artikel angående mångkultur att jag som f d riksdagsledamot borde begripa skillnaden på mångkultur och mångkulturalism. Jag menar att begreppen är varandras synonymer.

Efter att noga ha läst Eklinds försök att bevisa att så inte är fallet blir jag än mer övertygad i min uppfattning. Den som något följt debatten efter Eva Bush Thors utläggningar i ämnet kan lätt se att många synes dela min uppfattning, vilket givetvis inte är något absolut svar på vem som har rätt respektive fel.

För att inte bli onödigt långrandig vill jag nu först instämma i Peter Petterssons välformulerade inlägg den 24/7. Läs och begrunda och framförallt, kom ihåg att ett lands aktuella kulturstatus, Sveriges såväl som andra länders, är ett resultat av månghundraårig egenutveckling, givetvis kompletterad av påverkan från och i samverkan med andra nationer. Och så bör det få fortsätta, utan försök till styrning.

Det som är den avgörande frågan, för alla som vill bo och verka i Sverige och kanske till och med vill bli svensk medborgare, är den enskildes lojalitet med svensk lagstiftning. Där finns de rättigheter och skyldigheter nedtecknade som gäller för alla. Att som tillägg till våra lagar söka konstruera ”regler” för vad som är förutsättningar för att kunna vara svensk leder in på farliga vägar. Flera exempel finns i historien att studera.

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-30 18:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.