Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 June 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Man befaras ha drunknat i vattendrag i Kumla

Räddningstjänst svängde in här och därefter höger över fälten ut mot vattnet. Foto: Anders BjörkRäddningstjänst svängde in här och därefter höger över fälten ut mot vattnet. Foto: Anders Björk

Strax innan klockan 17 kom ett larm om en drunkning i Älvesta, i Kumla. Räddningstjänst på plats har 45 minuter senare inte hittat någon person.

​Larmet utgick kring klockan 17 om en drunkning i Kumla kommun.

Det visade sig vara ett mindre vattendrag i Älvesta, mellan Kumlaby och Hällabrottet, där det hela inträffat. Brandkår, polis och ambulans sågs åka in på en smal väg i riktning mot vattendraget med sirenerna på.

På denna väg åkte de in. Vattendraget ligger i skogsbrynet. På denna väg åkte de in. Vattendraget ligger i skogsbrynet.

– Det är en person som har setts vara i vattnet på platsen och sedan inte kommit upp, vilket fick andra att larma. Det är personal på plats nu som är där och söker, men ingen har fortfarande hittats, säger polisens vakthavande befäl Ola Olsson, vid klockan 17:45.

UPPDATERAT: Under söndagen hittades en man avliden i vattnet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-05 17:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.