Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Blomma pryder nytt hus vid Kumlasjön

En röd blomma tornar upp sig på fasaden vid de nya husen nära Kumlasjön. Foto: Anders BjörkEn röd blomma tornar upp sig på fasaden vid de nya husen nära Kumlasjön. Foto: Anders Björk

De nya husen vid Kumlasjön har fått en stor målning på ena sidan. Målningen ska, enligt ägaren HSB, avspegla skönheten i närområdet. Fasadmålningen var en förutsättning för att HSB skulle få bygglov.

- Det är en målning utförd av Lilian Jerremyr, Dekorativt Måleri. Motivet är inspirerat av närområdet med parken och sjön och symboliserar vattnet och skönheten. Kulörten går ton i ton med husets övriga röda detaljer (röda fönster), säger Sara Almkrantz, byggchef från HSB.

Även om HSB äger fastigheterna så har Kumla kommun varit tydliga med att det skulle vara med en fasadmålning vid nybyggena.

- En av kommunen godkänd fasadmålning var en förutsättning i HSB:s bygglov och kommunen har kommit med både input och slutgodkännande vid framtagande av motivet. Det har varit viktigt att läget med utsikt över parken på något vis skulle avspegla sig i byggnadens utformning, fastslår Sara Almkrantz.

Mycket jobb återstår, men snart flyttar första hyresgästerna in.

- Lägenheterna i projektet är slutsålda och våra köpare flyttar in i slutet av september. Det är totalt 49 lägenheter, avslutar Sara Almkrantz.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-02 15:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.