01 December 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Flyttade hem till Kumla för att starta eget

Malin Reidarsson på gatan utanför lokalen. Skyltarna har just kommit upp. Foto: Anders BjörkMalin Reidarsson på gatan utanför lokalen. Skyltarna har just kommit upp. Foto: Anders Björk

Kumlingen Malin Reidarsson utbildade sig efter skolan till mäklare och flyttade till Stockholm för att jobba. Nu har hon flyttat hem och startat Agentur Fastighetsförmedling i Kumla. Lokalen hon flyttat in i är på Hagendalsvägen, där SE-Banken tidigare höll till.

​25-årige Malin Reidarsson är uppväxt i Kumla och gick i skolan i Tallängen i Hällabrottet, Skogstorp på högstadiet och gymnasiet i Örebro. Efter skoltiden utbildade hon sig i Karlstad till fastighetsekonom, en utbildning på tre år.

Föredrar Kumla framför Stockholm

När utbildningen var klar flyttade hon till Stockholm och började jobba som mäklare.

- Men Stockholm var inte riktigt min grej, jag tror det har att göra med att jag är uppväxt i en mindre stad där man känner allt och alla. I Stockholm blir det inte samma sak vad gäller lokal förankring, säger Malin vid sitt kontor på Hagendalsvägen.

Ingången kommer att finnas här. Ingången kommer att finnas här.

Lokalen som hon flyttat in i är på 160 kvadrat och har Karraktären Fastigheter som hyresvärd. Tidigare fanns här SE-Banken innan de 2016 la ner efter 119 år i Kumla. Ena halvan av lokalen har sedan tidigare Synsam tagit över. Att ha jobbat i Stockholm känner Malin att hon kommer ha stor nytta av nu när hon flyttat hem.

- Det är en jättebra erfarenhet att ha fått, det är ett högt tempo där och betydligt tuffare konkurrens mellan mäklare. Så det tror jag är en väldigt bra grund för mig, att ha gått i den hårda skolan om man kan säga så.

Blir förste franschiesetagare

Det blev två år i Stockholm innan Malin i slutet av 2019 flyttade hem till Närke igen och började då jobba i Örebro. Hon trivdes bra där, men har alltid haft en liten dröm att starta eget, så när chansen kom tog Malin den.

- Firman heter Agentur Fastighetsförmedling och drivs sedan tidigare i Arvika av ett par tjejer som jag studerade ihop med, så jag blir deras första franschiesetagare. Jag kände att nu är det dags och att det kändes rätt, säger hon.

Malin startar ensam i Kumla men fastslår att hon framöver räknar med att anställa ett par kollegor. Upptagningsområdet blir hela Örebro Län, men kanske framförallt Kumla. Alla typer av hushåll från bostadsrätter till villor och sommarstugor som kan säljas.

Det finns flera större etablerade företag inom området, hur ser du på konkurrensen?

- Det är klart att jag har tänkt mycket på det och hur jag ska kunna nischa mig, för ett starkt varumärke har jag inte än utan måste jobba fram. Men jag har många ideér på hur jag kan lyckas, säger Malin.

Tycker det ska stylas mer i Kumla

En sådan idé, eller nisch kanske låter bättre, är styling av hem inför försäljning. Det är något Malin är van vid sedan tidigare, men inte upplever används i Kumla. “Jag har väldigt tydlig statistik på att det lönar sig”, säger hon självsäkert.

Styling handlar om att piffa upp hemmet inför försäljning, både kring de bilder som tas och läggs ut och till de fysiska besök som kommer. Malin och Agentur Fastighetsförmedling kommer att samarbeta med ett stylingföretag kring detta.

- Det kan upplevas som mycket pengar att kanske lägga ut 10 000 kr extra på en sån sak, men jag vet att det är värt det, så det är alltid min rekommendation även om de som säljer självklart väljer själva. Men en gratis konsultation från stylingföretaget ingår alltid.

Malin är övertygad om att styling hjälper.

- Bilder är A och O vid en försäljning. Om jag ska dra ett färskt exempel så sålde jag två treor i samma hus och på samma våningsplan. Ena ägaren betalade 7 000 kr för styling och den lägenheten såldes då för 200 000 kr mer än den andra som avstod styling.

Lokalen klar inom kort

Lokalen på Hagendalsvägen är inte klar vid undertecknads besök under onsdagen. Men det dröjer inte länge till innan den är det och Malin har redan hunnit med sin första försäljning under Agentur Fastighetsförmedling.

- Nästa vecka eller veckan därpå hoppas jag att lokalen är invigd och klar.

Vad tycker du om lokalen då?

- Superbra! Läget är på bästa gatan och lokalen kommer bli fin när den är klar. När jag flyttade hemifrån första gången som 17-åring så var min första lägenhet på just Hagendalsvägen så det känns lite speciellt. Jag kollade på lite lokaler innan jag valde denna, men det kommer bli bra tror jag, avslutar Malin Reidarsson.

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-18 17:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.