Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Livlig korsning i Kumla uppfräschad

Markus Andersson och Niklas Fredriksson på plats för att snygga upp korsningen. Foto: Anders BjörkMarkus Andersson och Niklas Fredriksson på plats för att snygga upp korsningen. Foto: Anders Björk

Fyrvägskorset vid Västra Drottninggatan har under måndagen fått alla vägmarkeringar målade. - Det var på tiden det gjordes, säger Markus Andersson från EKC som utförde jobbet.

Alldeles utanför vårt redaktionsfönster jobbades det vid korsningen under måndag eftermiddag. “Det ska nog läggas nya rör”, gissade en icke namngiven kollega. 

“Var väldigt slitet”

En annan gissade mer rätt. Uppfräschning av vägmarkeringar pågick. 

- Kumla kommun har fått in klagomål på att det syns dåligt här i korsningen, så då skickade de hit oss för att vi ska måla upp så det blir snyggare och framförallt tydligare, säger Markus Andersson från EKC.

Så här såg det ut när jobbet var klart vid fyrvägsstoppet. Så här såg det ut när jobbet var klart vid fyrvägsstoppet.

Det handlade om markeringar för övergångsställe, för cyklister och fyra stopplinjer. EKC är ett företag som finns över hela Sverige. Markus och kollegan Niklas jobbar i Kumla och Örebro. Jobbet att fixa fyrvägsstoppet i korsningen Västra Drottninggatan/Kvarngatan/Mosbanegatan tog ungefär 40 minuter. 

Markus tyckte absolut att korsningen behövde fräschas upp. 

- Det var väldigt slitet faktiskt, det här jobbet skulle nog behövts gjort redan förra året, avslutar Markus Andersson. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-06 15:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.