Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

I år går det att köpa Majblomman igen

Visst går det att köpa Majblomman i år med. Lykke Lodén är en av de som säljer. Foto: Anders BjörkVisst går det att köpa Majblomman i år med. Lykke Lodén är en av de som säljer. Foto: Anders Björk

Förra året tvingades försäljningen av Majblomman ställas in. Men inte i år. Kumlatjejen Lykke Lodén är en av de som säljer. - Klart jag ville vara med och sälja, det går ju till nånting bra, säger Lykke Lodén.

Årets majblommeförsäljning startade 15 april.

Unga över hela landet säljer då majblommor i egna webshopar, som enkelt kan startas och följas i Majblommans app. Året 2020 påverkade Majblomman dramatiskt. Inga majblommor kunde säljas på vanligt vis och insamlingen minskade kraftigt, vilket ytterst påverkar alla barn som behöver Majblomman.

De flesta i Lykkes klass säljer

- 2020 blev ett turbulent år och det kändes väldigt mörkt ett tag, främst för alla barn som verkligen behöver ekonomiskt stöd från Majblomman. Men tack vare alla privatpersoner och företag som ställde upp kom vi ut på andra sidan, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve.

11-årige Lykke Lodén är ett av de barn i Kumla som säljer Majblomman i år. Inte på ett traditionellt sätt, men över nätet.

- Det är första gången som jag säljer Majblomman. De flesta i min klass, 5 B på Skogstorpsskolan, säljer också, fastslår Lykke.

Lykke har redan sålt för runt 1 000 kr. Valet att vara med var enkelt för henne.

- Pengarna går ju till nånting bra, det mesta går till barn som har det svårt och så går en del till vår klasskassa också, avslutar Lykke Lodén.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-24 19:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.