11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Slår ett slag för unik löptävling på 51:an

Lasse Höög från Kumla Skidförening tycker att det är dags att anmäla sig. Foto: Privat.Lasse Höög från Kumla Skidförening tycker att det är dags att anmäla sig. Foto: Privat.

Ett unikt lopp som kommer att arrangeras en gång och sen aldrig mer. Så beskriver Lasse Höög från Kumla Skidförening 51:an Loppet som inviger nya vägen från Kvarntorp och nu går att anmäla sig till.

Det är vanligt att många olika saker och företeelser beskrivs som unika, men det är sällan som det stämmer med verkligheten. När det gäller motionsloppet 51:an Loppet så är det verkligt unikt i ordets rätta bemärkelse. 

Innan trafiken släpps på

Det här är nämligen ett lopp som arrangeras den 1 september 2019 och aldrig någon mer gång. Många av oss har följt bygget av nya riksväg 51 och ser fram emot invigningen i oktober 2019.

Nu finns det en möjlighet att uppleva något av en smygpremiär redan den 1 september, men den här gången utan bil.

Det handlar om 51:an Loppet, ett motionslopp där deltagarna springer på Riksväg 51 innan vägen officiellt invigs och trafiken släpps på. Det är ett lopp som passar alla, och som sagt, en upplevelse som aldrig kommer tillbaka.

5 eller 15 kilometer att välja på

Loppet arrangeras av Kumla Skidförening, Pålsboda GoIF och Svennevads IF och arrangörerna hoppas på stort intresse.

- Ja, eftersom vi vet att intresset är stort för motionslopp i allmänhet och med tanke på att det här är ett unikt lopp, hoppas vi på många löpsunga deltagare, säger Lasse Höög från Kumla Skidförening.

Deltagarna har två sträckor att välja mellan. Den kortare sträckan är 5 km och den längre är 15 km. Tanken är att alla motionärer ska kunna vara med.

- I 51:an-loppet ska alla känna sig välkomna, oavsett tidigare träningsbakgrund eller erfarenhet av att springa lopp, fortsätter Lasse Höög.

Mål vid Kvarntorpshögen

 Söndag den 1 september smäller startskottet. 5-kilometersklassen startar vid Åkerby Hembygdsgård utanför Pålsboda, medan 15-kilomersklassen startar i Svennevad.

När löparna kommer fram till Kumla Skidförenings klubbstuga vid Kvarntorpshögen kan de sträcka armarna i skyn och jubla för då har de nått mållinjen. Sista delen av loppet går av praktiska skäl alltså inte på nya 51:an.

- Då är det bara att gå in på 51anloppet.se för mer info och anmälan och det bästa av allt – deltagarna har hela sommaren på sig att träna och förbereda sig, avslutar Lasse Höög med ett skratt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-05 12:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.