Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Lisa har inte fått bromsa utan istället byggt ut

Lisa Johansson driver sedan ett år Bruket Inredning i Kumla. Foto: Anders BjörkLisa Johansson driver sedan ett år Bruket Inredning i Kumla. Foto: Anders Björk

Bruket Inredning har sedan man öppnade för ett år sedan mer än fördubblat butiksytan. Och att ordna evenemang ihop med andra är man pigga på, förra helgen hölls en "skördefest" vid butiken. - Att samverka med andra lokala aktörer ger en härlig energi, säger Lisa Johansson.

Lisa Johansson öppnade Bruket Inredning när pandemin var som värst ifjol under hösten. Hon avråddes av vissa, men stod på sig och idag ett år senare kan det konstateras att det gått riktigt bra. 

Slog ut vägg och byggde ut

- Det har gått bättre än jag någonsin kunde tro, men det är också mer jobb än jag någonsin kunde tro, säger Lisa på plats i butiken.

Bruket Inredning ligger på Stenevägen och var tidigare en plåtverkstad. Bruket Inredning ligger på Stenevägen och var tidigare en plåtverkstad.

Sedan starten har Lisa slagit ut en vägg så butiken mer än fördubblat ytan. 

- Jag tänkte först vänta med att slå ut väggen till sommaren. Men eftersom det kom restriktioner som gjorde att det inte tilläts så många i butiken gjorde jag det ganska direkt och det blev mycket bättre, fastslår Lisa. 

Butiksytan är nu ungefär 150 kvadratmeter.

Bjuder gärna in andra företagare

En sak som sticker ut med Lisa är att hon är pigg på att ordna evenemang ihop med andra näringsidkare på sin mark. Förra helgen anordnades exempelvis en “skördefest”. Ett gäng kollegor bjöds då in att stå utanför och sälja sina varor. 

- Det var lokala producenter av allt från växter och blommor till dryck, grönsaker, kött, ost, marmelad och honung. Jag uppskattar att det kom 500-600 besökare och många som var här sålde slut på sina saker. Så jätteroligt att det föll väl ut, det är ju träligt om jag skulle dra hit en massa och så blir det inget av det.

Lisa ihop med kollegorna Jennie och Emma. Lisa ihop med kollegorna Jennie och Emma.

Vad är det du gillar med att ordna evenemang hos dig ihop med andra?

- Just det här när man samverkar kring såna saker ger en väldigt härlig energi, speciellt om det gäller ett lokalt utbud. Det är bara bra om det kan bli ringar på vattnet som alla drar nytta av. 

“Det ger mig mycket”

När Lisa öppnade Bruket Inredning var hon själv. 

Numer har hon dock tre tjejer som är anställda och jobbar på timmar. Dessutom är ytterligare en tjej på gång att bli anställd, hon arbetstränar just nu på Bruket. Lisa tycker det funkat så pass bra att hon tänker anställa  henne. 

- Det känns jättebra att jag kan anställa henne nu inom kort. Det ger mig mycket med om jag kan bidra till att få se hur en människa växer.

Dessutom får hon hjälp av sin mor och ett par till släktingar. 

- Det är guld värt med härliga damer som är här och både plockar upp och donar och fikar och skrattar, avslutar Lisa Johansson.

30 oktober kommer Bruket Inredning att ha nästa planerade event. Då firas det att butiken haft öppet i ett år och olika gäster kommer åter att bjudas in. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-03 13:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.