28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Speedwaykillar och pingistjej prisades

Håkan Karlsson, Sasalak Kaeomani och Rickard Jansson har nyss fått ungdomsledarstipendium. Foto: Anders BjörkHåkan Karlsson, Sasalak Kaeomani och Rickard Jansson har nyss fått ungdomsledarstipendium. Foto: Anders Björk

Under torsdagen kl 17 fick de båda ungdomsledarna hos Indianerna, Håkan Karlsson och Rickard Jansson och AGA BTK:s flicktränare Sasalak Kaeomani reda på att de tilldelats årets ungdomsledarstipendium.

De tre ungdomsledarna hade lockats till Kumlahallen med löftet om att det skulle diskuteras "föreningsverksamhet". Väl på plats lurpassade representanter från Kumla kommun som snart berättade varför de egentligen var där.

Håkan och Rickard driver utvecklingen i Sverige

Ett av stipendierna gick till ungdomsledare över 25 år och det andra till under 25 år. För ledarna över 25 år blev det så att båda Indianernas ungdomsledare Rickard Jansson och Håkan Karlsson fick varsitt stipendium.

Motivering för Håkan: "Håkan har i sin roll för prova på verksamheten varit drivande och visat ett stort engagemang för barn och ungdomar och deras möjlighet att få prova speedway.

Föreningen har tack vare Håkan blivit den speedwayklubb i Sverige med den framgångsrikaste speedwayskolan och går nu i täten för återväxten inom svensk speedway.

Motivering för Rickard: "Rickard Jansson har under flera år engagerat sig i Kumla MSK:s ungdomsverksamhet och som lagledare där sett till att flertalet SM-medaljer vunnits inom lag.

Vidare har Rickards engagemang för barn och ungdomar inom speedwaysporten bidragit till att han inför säsongen 2019 fick uppdraget som förbundskapten i det svenska ungdomslandslaget"

"Sassa" en klippa för AGA BTK

För ungdomsledare under 25 år gick stipendiet till Sasalak Kaeomani. "Sassa" är tränare i pingisklubben AGA BTK där hon har hand om klubbens flickverksamhet.

Motivering för "Sassa": Det är få flickor som spelar pingis i länet, men tack vare "Sassa" har AGA BTK sedan ett par år tillbaka fått igång en träningsgrupp på sex, sju flickor där "Sassa" är ledare.

"Sassa" missar aldrig ett pass. Träningspassen varvas av glädje, gemenskap och fokus på att bli bättre. Ibland ordnar hon även extrapass så att flickorna får träna mer"

De tre stipendiaterna fick 4 000 kr var, en bukett blommor och inbjudan till att närvara på en middag vid ett kommande kommunfullmäktige. (Hela motiveringen står inte med för alla tre, utan delar av den).

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-24 17:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.