13 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Inget ljus att vänta på mörk vägsträcka

Jodå, lampor finns det att tillgå. Men de är i så dåligt skick att de inte förväntas börja lysa igen. Foto: Anders BjörkJodå, lampor finns det att tillgå. Men de är i så dåligt skick att de inte förväntas börja lysa igen. Foto: Anders Björk

Trots att vägen är fylld av gatulampor så lyser de inte. Sträckan mellan Shell/7-Eleven och brandstationen i Byrsta är mörk att köra, och någon ändring är inte att vänta.

Det är ett par läsare, oberoende av varandra, som tipsar om saken. De tycker att väg 529, gamla E3:an, är olustig att köra. De åker där i stort sett varje dag till och från jobbet och upplever det som väldigt mörkt.

Nedsläckt förutom korsningar

- Dessutom vet jag att det finns mycket vilt längs vägarna, det gör det ännu otäckare att köra där morgon och kväll, skriver en av tipsarna.

En tur på sträckan i egen regi fastslår det faktum att det är mörkt och att inga lampor lyser. Från brandstationen, förbi "Stene-korsningen" och till korsningen vid Shell/7-Eleven är det helt nedsläckt, förutom vid korsningarna. 

In mot Kumla, från "Stene-korsningen" sett och Västra Drottninggatan lyser det dock för fullt. Likaså gör det från Shell-7/Eleven norrut på väg 529 mot Vägtorget. Men helt nedsläckt åt andra hållet alltså.

För stora resurser krävs för att reparera

- Belysningen i korsningarna ägs och förvaltas fortfarande av Trafikverket. Kumla kommun har tagit över övrig belysning på sträckan, men som du också konstaterat är belysningsanläggningen i mycket dåligt skick, erkänner gatuchef Jörgen Svensson.

Att få igång ljuset igen är inte något att räkna med.

- Det är inte en prioriterad fråga. Alla gatulampor är i såpass dåligt skick att det innebär stora resuser att reparera dem. Det är kärvare tider för såväl stat, kommuner som landsting, avslutar Jörgen Svensson. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-18 12:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.