11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Åbytorpare i protest genom underskrifter

Anders Friberg från Åbytorps Vägförening på väg att lämna underskrifterna till Katarina Hansson. Foto: PrivatAnders Friberg från Åbytorps Vägförening på väg att lämna underskrifterna till Katarina Hansson. Foto: Privat

Under torsdagen lämnade Åbytorps Vägförening in en lista med 428 namnunderskrifter till politikerna i Stadshuset. Åbytorparna vill bli av med sin vägavgift som ligger på 2100 kr/hushåll i området.

Kl 14 var Anders Friberg och Johan Lindström från styrelsen, samt ett antal medlemmar i Åbytorps Vägförening, på plats för att överlämna 428 namnunderskrifter. Politikerna Katarina Hansson och Andreas Brorsson (S) och oppositionsrådet Christian Liljenhed (L) tog emot dessa vid Stadshusets entré.

"Det kan inte bortses nu"

Vägavgiften för åbytorparna är en följetong som vi skrivit flertalet artiklar om tidigare. Minskade bidrag från kommunen till vägföreningen har gjort att årskostnaden för hushållen gått upp kraftigt. En avgift de vill slippa helt.

Foto: Privat.

- Ja, så är det. Vi eftersträvar att få ha det som invånarna i Kumlas tätort har. Det handlar om en "lika behandlings princip" som borde gälla, konstaterar Anders Friberg.

Ett steg på vägen har dock tagits då det vid senaste Kommunfullmäktige beslutades om att frågan ska utredas och svar är att vänta i september 2020. Anders Friberg hoppas och tror att mängden inlämnade underskrifter spelar roll.

- Det kan inte bortses från att över 400 personer från samma ort har skrivit under. Och att frågan har lyfts upp som den gjort tidigare tror jag starkt har bidragit till att politikerna nu beslutat om en utredning, avslutar Anders Friberg.

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-05 15:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.