Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kvinna gripen misstänkt för mordbrand

En kvinna misstänks för att ha anlagt branden på Franzéns väg 2 på onsdagskvällen. Läsarbild.En kvinna misstänks för att ha anlagt branden på Franzéns väg 2 på onsdagskvällen. Läsarbild.

En kvinna är frihetsberövad på sannolika skäl misstänkt för att ha anlagt branden på Franzéns väg 2 som skadade två personer och brände ut en lägenhet på andra våningen igår kväll.

Räddningstjänsten larmades strax före 22 på onsdagen och möttes av en fullt utvecklad brand. Lägenheten blev utbränd. Två personer fördes i ambulans till USÖ, men har enligt polisen lättare skador. Under natten kom branden att rubriceras som mordbrand och en kvinnan har gripits.

- Vi misstänker att hon tänt på avsiktligt. Hon kommer att förhöras under dagen och då får vi se om misstankarna stärks eller försvagas, säger kammaråklagare Marin Ek som leder förundersökningen.

Vad som väckt misstankarna vill inte Martin Ek gå in på. Inte heller om kvinnan fanns i den eldhärjade lägenheten eller utanför.

- Det är känsligt. I det läget vi är i nu kan misstankarna stärkas, men det kan också bli så att de avskrivs.

Tekniker undersöker brandplatsen under torsdagen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-08 10:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.