03 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Bokälskande kvartett öppnar antikvariat

Gamla böcker får en hemvist på Nygatan i Kumla. Gamla böcker får en hemvist på Nygatan i Kumla.

En kvartett herrar som älskar böcker, inte minst gamla, öppnar antikvariat i Kumla på onsdag. - Vi har en del godbitar, berättar Tomas Borg, en av delägarna.

Tomas Borg, Sune Valegren, Jyrki Suominen och Åke Eriksson har ett antikvariat ihop.

Som han inte fick nog av böcker i sitt arbete som bibliotekarie i Kumla har välkände Tomas Borg slagit sig ihop med Sune Valegren, Jyrki Suominen och Åke Eriksson för att handla med begagnade böcker av skilda slag.

- Vi är fyra bokälskare som köpt på oss en hel del böcker på loppis bland annat, säger Tomas Borg. Vi har fått hyra en källarlokal i hyreshuset Nygatan 12 A (bakom biblioteket). Den är bra, 90 kvadrat och vi har köpt och tiggt hyllor som vi fyllt. Så vi tänker smygöppna på onsdag kl 17.

Sunes idé

Idén att starta antikvariat i Kumla kom från Sune Valegren, han hade varit engagerad i Grythyttans antikvariat innan han flyttade till Kumla (för att bli näringslivschef).  Kumla har haft antikvariat tidigare på lite olika platser men överlevnaden har varit begränsad. 

Denna nya kultursatsning på böcker sker dock med viss försiktighet, öppettiderna blir onsdagar kl 17-19 samt lördagar kl 11-14.  Det kommer handla mest om böcker, möjligen även serietidningar och äldre tidningar på  Kumla Antikvariat men knappast skivor och filmer.

- Vi hade tänkt att ha en större invigning men den får vänta till i höst, säger Tomas Borg. (LLz)

Samma ämne:
Antikvariatet invigdes (2020-04-22)
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-04-18 19:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.