Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Rivning av villor i Kvarteret Jägaren påbörjad

Kvarteret Jägaren finns i centrala Kumla och köptes av Byggtema Örebro 2018. Foto: Anders BjörkKvarteret Jägaren finns i centrala Kumla och köptes av Byggtema Örebro 2018. Foto: Anders Björk

I veckan påbörjades rivning av de villor som finns i Kvarteret Jägaren i Kumla. Bygget av kvarterets andra stora hus skulle dragit igång innan sommaren, men det har inte påbörjats än. - Förhoppningen är att komma igång framåt senhösten, säger Lars-Erik Gustavsson VD för Byggtema Örebro.

​Byggtema Örebro köpte Jägaren av Kumla Bostäder 2018. För ett halvår sedan stod den första nya byggnaden kvar. Ett seniorboende med 53 lägenheter som stiftelsen “hem för gamla” äger. I stort sett alla lägenheter är uthyrda.

Rivning av villor började i veckan

Huset bredvid, som ska innehålla 54 lägenheter, har dock inte börjat byggas än.

- Vi hade tänkt börja strax innan sommaren, av olika anledningar har det inte blivit så. Det handlar bland annat om byggmaterial, corona och cement.

- Avsikten är dock att vi ska fatta beslut i september om när bygge påbörjas, och förhoppningsvis kan byggandet sen vara igång framåt senhösten, säger Lars-Erik Gustavsson, VD hos Byggtema Örebro.

De tre villor som finns i kvarteret har nu börjat att rivas. Byggtema Örebro köpte kvarteret Jägaren av Kumla Bostäder för 37 miljoner kr. De tre villor som finns i kvarteret har nu börjat att rivas. Byggtema Örebro köpte kvarteret Jägaren av Kumla Bostäder för 37 miljoner kr.

​I kvarteret finns även tre villor. De har stått övergivna en tid och i veckan påbörjades rivning av det första huset.

- Det tar fyra, fem veckor att få det jobbet klart, fastslår Lars-Erik.

Det är ännu inte helt bestämt vad för typ av boende det blir där villorna står idag. Någon form av hushåll blir det alla fall. Ett hus som dock inte kommer rivas är det röda huset där tidigare polisen huserat i Kumla.

“Kumla en stad som är het”

- Det huset är byggt 1985 och kommer finnas kvar, men få en om/tillbyggnad. Det är möjligt att det blir förskola där, även om inget är bestämt, men lokalerna skulle passa förträffligt för det.

Det här huset ska inte rivas, polisens tidigare tillhåll i Kumla. Det här huset ska inte rivas, polisens tidigare tillhåll i Kumla.

Byggtema Örebro har inte för avsikt att själva bli fastighetsägare till något hus i kvarteret, de står för bygget “bara”. Ytterligare ett hus med 45 lägenheter ska sedan byggas mellan rondellen och det gamla polishuset. Förmodligen blir bostäderna där hyresrätter och i andra huset bredvid bostadsrätter.

- Det är väldigt roligt att bygga i Kumla. Det är en stad som är het och många vill flytta dit. Men vi tar byggandet i etapper och gör inte allting på en och samma gång, avslutar Lars-Erik Gustavsson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-21 13:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.