Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kvarntorp har blivit länets eget vinterparadis

Vädret har varit strålande för utförsåkning de senaste veckorna. Foto: Kumla SkidföreningVädret har varit strålande för utförsåkning de senaste veckorna. Foto: Kumla Skidförening

Det har varit massor av besökare vid Kvarntorpshögen de två senaste helgerna. Efter att Storstenshöjden stängt finns länets bästa utförsåkning nu i Kumla. – Det är nog inget som slår Kvarntorp på en radie av tio mil, säger Henrik Berg från Kumla Skidförening.

Den mindre backen i Kvarntorp öppnade 16 januari och har haft öppet sedan dess och stora backen har haft öppet de två senaste helgerna. Det har varit fina veckor för Kumla Skidförening, som driver anläggningen.

Förmodligen länets främsta

– Det har varit väldigt mycket folk och allt har funkat bra. Vi har haft kanonväder både den här helgen och även förra, säger Stefan Eriksson från föreningen.

Storstenshöjden i Örebro kommun har ju numer stängt. Så har även Gillersklack i Lindesbergs kommun, så förmodligen finns länets bästa utförsåkning i Kumla just nu. Och man har även noterat att det varit fler besökare än vanligt.

– Ja, vi har märkt av fler besök än vad vi brukar ha och det är mycket möjligt att det delvis beror på att Storstenshöjden har stängt. Den största delen av våra besökare kommer från Kumla, Hallsberg och Örebro, fastslår Stefan Eriksson.

Öppet alla dagar under sportlovet

Henrik Berg jobbar också inom föreningen, han är tillfreds med läget.

– Nu när stora backen är i det skicket som den är så är det nog inget som slår Kvarntorp med en radie på tio mil. Alla som åker tycker backen är grymt bra. Vissa uvar säger att det aldrig varit så bra underlag som nu, säger Henrik Berg.

Nästa vecka är det sportlov och det kommer då att hållas öppet alla dagar i veckan mellan klockan 10-16.

Förutom att åka utför går det ju även att åka på längden i Kvarntorp, och för de som vill grilla utomhus finns det flera platser att vara på. Den som vill ha mer info inför sportlovet kan följa Kumla Skidförening i sociala medier.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-15 12:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.