Gå till innehåll
Kumla

Representanter från Länsgården Fastigheter AB, Marge Arkitekter och Kumla kommun på plats i Stockholm.

Kungsparken vinnare av vårdbyggnadspris

Publicerad: 17 November 2023 12:52

Kungsparken vård- och omsorgboende blev under torsdag kväll vinnare av Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad. Priset delades ut på Forum Vårdbyggnads höstkonferens i Stockholm.

Som Sydnärkenytt tidigare skrivit om så var Kungsparken en av de nominerade till priset och nu står det klart att Kumlas nya vård- och omsorgsboende tilldelats Vårdbyggnadspriset 2023 i kategorin Rum för omvårdnad. 

Representanter från kommun och Länsgården uttalar sig om vinsten:

- Det känns fantastiskt roligt att Kungsparken kniper första plats i Vårdbyggnadspriset 2023! Nu får vi alla fira och känna oss stolta över det arbete som alla inblandade har bidragit med för att tillsammans nå framgången, säger Annica Sjöqvist, ordförande i socialnämnden hos Kumla kommun.

- Som projektutvecklare och fastighetsägare är vi på Länsgården både stolta och glada över att Kungsparken vann. Det är andra gången i rad som ett av Länsgårdens vård- och omsorgboenden vinner hela tävlingen. Det visar att vi bygger vård- och omsorgsboenden som håller absolut toppklass i landet, säger Camilla Petersen, VD Länsgården Fastigheter AB.

MOTIVERING: 

Fiffiga lösningar och stor omsorg om såväl helhet som detalj visar att beställaren, verksamheten och arkitekt fortsätter genomföra och utveckla sina uppdrag med kunskap och inlevelse. Byggnad och rum förfinas i samklang med en vårdfilosofi under ständig utveckling. Det är välkomnande och värdigt för de som bor och de som arbetar där. Kungsparkens vårdboende är en förebild för hur ett vård- och omsorgsboende bör utformas!

Annons

kumla