03 Juni 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlingar på plats i Almedalen

Veckan i Almedalen lockar alltid mycket folk och även Kumla kommun finns representerade. Foto: PrivatVeckan i Almedalen lockar alltid mycket folk och även Kumla kommun finns representerade. Foto: Privat

Kumla kommun har sex representanter på plats för Almedalsveckan på Gotland. Syftet är bland annat att hålla sig uppdaterade och att nätverka. Kostnad för resan är på 30 000 kr.

Almedalsveckan kallades tidigare för Politikerveckan. Den genomförs årligen i Visby där företrädare för de svenska politiska partierna och allehanda intresseorganisationer och företag samlas och diskuterar politik och samhällsfrågor.

Startade med Palme

Ursprunget till Almedalsveckan är de tal som Olof Palme under flera somrar höll i parken Almedalen i Visby. År 1991 var första gången som samtliga riksdagspartiledare fanns på plats och under 2000-talet har veckan vuxit explosionsartat.

Kumla kommun har sex personer representerade i år. Dessa är:

Katarina Hansson (kommunstyrelsens ordförande), Andreas Brorsson (kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden), Oskar Svärd (ordförande i nämnd för livslångt lärande). Daniel Jansson-Hammargren (kommundirektör), Annika Hallberg (tf administrativ chef) och Ann-Sofie Vennerstrand (förvaltningschef förvaltning för livslångt lärande)

Erfarenhetsutbyte är viktigt

De åkte i söndags morse och kommer tillbaka torsdag kväll.

Vad är då tanken med deras närvaro?

- På en dag hinner de med 6-8 seminarium om vad som är aktuellt inom forskning, lagstiftning, politik och annat. och detär därför bra omvärldsspaning.

- Ytterligare en positiv konsekvens är nätverkandet och möjligheter till framtida samarbeten och erfarenhetsutbyten, svarar Philip Larsson, som jobbar som utredningssekreterare hos Kumla kommun.

Kumla kommun har haft närvaro i Almedalen sedan 2015. Kostnaden för resan sammanlagt beräknas till 30 000 kr.

Om kostnad

Kostnaden ska innefatta detta, enligt Philip Larsson.

- Det inkluderar resa, boende och logi. Det som inte är inkluderat är arbetstid. Inte heller kostnaden för att hyra kommunbilen är med (däremot är en uppskattad kostnad på drivmedelskostnad inkluderat

- Kostnaden var ungefär samma förra året, meddelar Philip Larsson. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-01 16:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.