Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 May 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlingar bjuds in att vara med i digital kör

Till valborgsmässoafton kan de kumlingar som vill vara med och bidra med körsång. Detta görs genom att spela in en ljudfil med sång på kommunens hemsida.

Kumla kommun fastlår detta i ett pressutskick.

- I år har vi inte någon kör som sjunger vårsånger för oss, utan tanken är att alla som vill ska få vara med och tillsammans sjunga in våren. Dagens teknik möjliggör att den som vill kan spela in sin röst och skicka sång och bild till oss som vi sedan klipper ihop till en enda stor, mäktig och härlig Kumla-kör, säger Johanna Uddling, evenemangssamordnare på Kumla kommun.

Kören kommer sedan vara som ett inslag i den digitala Valborgshälsning från Kumla kommun som visas på Valborgsmässoafton den 30 april. I år blir det en sändning från Kumla stadspark och Sjöparkens växthus.

- Att sjunga i kör är ett sätt att stressa ner och må gott. Körsång gör underverk för vårt välmående och när du tar ton händer det en massa positiva saker i kroppen, konstaterar Jenny Liljeberg, chef på Kulturskolan i Kumla. Forskare har även konstaterat att körsång ger rena hälsoeffekter jämförbara med ett motionspass.

Sången som den digitala kören ska sjunga är ”Längtan till landet”, som de flesta känner igen. På www.visitkumla.se/valborg hittar man sångtext och en ljudfil som man lyssnar på samtidigt som man spelar in sin sång.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-09 15:32
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.