Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Vill ha cykelparkering vid Viaskogen

En kvinna från Kumla tycker att det borde finnas en cykelparkering i anslutning till Viaspåret. Hon har skrivit ett medborgarinitiativ till Kumla kommun om saken.

Kvinnan skriver följande i sitt medborgarinitiativ.

“Vi är många som tränar och vistas i Viaspåret. En mycket fin miljö för träning och rekreation. Jag och flera med mig saknar dock möjligheten till en bra cykelparkering. I dagsläget får man luta sin cykel mot ett träd eller en stolpe, man kan inte låsa fast sin cykel och marken är ojämn, cyklarna ramlar. Det finns möjlighet att på grusparkeringens södra del placera ett cykelställ där man kan parkera och låsa fast sin cykel, helst med ett skyddande tak”. 

Kvinnan anser att en cykelparkering har än fler fördelar.

“Jag ser att de flesta idag tar bilen till spåret. Med möjlighet till en bra cykelparkering kan man locka fler att ta cykeln vilket naturligtvis främjar hälsa och ekonomi hos invånarna och minskar negativ miljöpåverkan”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-01 13:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.