28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

EM-guld till Jenny

Glädje för Jenny Öster Hall som van EM-guld! Här tillsammans med tränaren Roger Berger. Foto: Yvonne BergerGlädje för Jenny Öster Hall som van EM-guld! Här tillsammans med tränaren Roger Berger. Foto: Yvonne Berger

Under helgen som varit har ID EM i Köln gått av stapeln. Utövare från 15 olika länder deltog. Från Sverige och Kumla Kampsport para-budo närvarade Jenny Öster Hall som enda svensk.

Jenny har under den sista veckan varit sjuk och en ihärdig hosta var kvar. Väl framme i Köln var det dags för invägning. Det visade sig att hon minskat rejält i vikt och kom nu i en helt annan viktklass än vanligt. 

Pressen ökade

Efter gruppindelningen hamnade hon med tre tyska tjejer och en från Slovenien. Tjejen från Slovenien hade under världsspelen i Abu Dhabi tagit guld så pressen ökade på Jenny. 

Då reglerna gick igenom så blev det klart att favoritkastet Tani Otoshi var ok. Lycka, nu blev hon ännu lite mer taggad. Sedan tidigare vet vi att vinner Jenny bara första matchen så brukar det kunna bli bra resultat. 

Hård guldkamp

Första matchen seger på ippon. Även andra och tredje. Nu återstår endast en match från guldet och spänningen stiger. När Jenny går upp på mattan för final så är det mot en tyska. Hon har hemmaplan och har vunnit lika många matcher som Jenny. 

Tjejerna krigar hårt och i sista minuten får Jenny en wazari. Lyckan är total. Nu styr vi kosan hem till träningslokalen igen.

Det har varit en mycket trevlig helg i Köln. Besök på katedralen och bjudning hos borgmästaren. Men bäst av allt ett EM guld till Jenny och Sverige.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-22 10:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.