Gå till innehåll
Kumla / Innebandy
En ung man i en svart t-shirt som står i ett gym.

Filip Matz har gjort en väldigt bra säsong som målvakt för Kumla IBK. Foto: Niclas Noord.

Kumla upp i serietopp efter storseger

Publicerad: 30 November 2023 12:18

INNEBANDY: Kumla IBK:s herrlag vann under onsdagskvällen med 11-2 hemma mot Barkarö SK i Division 2. Laget toppar nu serien och är på god väg mot kvalspel.

På onsdagskvällen gick mållåten varm i Kumlahallen när Kumla IBKs herrar mötte Västeråslaget Barkarö SK .Kumla vann med hela 11-2 (3-0, 3-1, 5-1) efter att ha dominerat i stort sett hela matchen. 

Tränarinhopp hjälpte inte

Det fanns en period i början av andra perioden när Barkarö fick lite flyt i spelet och gjorde sitt första mål, men Kumla tog sakta tillbaka spelet och i slutet av perioden så gjorde Kumla tre snabba mål på mindre än tre minuter och matchen var i princip över när Kumla gick till pausvila med en 6-1 ledning inför tredje perioden.

Barkarö gav inte upp, utan gjorde ett försök att byta målvakt och dessutom byta in assisterande tränaren som böt om till tredje perioden och fanns på planen istället för i båset. Försöket var resultatlöst och Kumla utökade i början av tredje med två snabba mål, med bara nio sekunder mellan målen. 

Filip duktig i målet

Även om gästerna inte är helt ofarliga så har Kumla seriens bästa målvakt i Filip Matz som är enda målvakten i serien med över 90 i räddningsprocent. Filip gör att Barkarö endast lyckas få in ett mål till, medans Kumla gör tre till innan matchen är slut, var av ett i boxplay genom Filip Oskarsson. 

I och med segern gick Kumla upp i serieledning, men har en match mer spelad. Årets sista match spelas mot tabellfyran Per-Ols IBF i Fagersta 16 december.

Kumlas mål gjordes av: Jakob Axelsson fyra, Erik Gyllberg och Niclas Fondelius två var. Marcus Olsson, Filip Oskarsson och Gabriel Wikdahl ett vardera.

Annons

kumla