Gå till innehåll
Kumla / Innebandy

Nummer 23 Alma Bognar och nummer 2 Linnéa Johansson har inte fått sina namn på tröjorna tryckta än. De visade alla fall fin form med varsitt mål och en bra match. Foto: Jens Andersen

Femte raka segern för innebandydamer

Publicerad: 19 November 2023 19:25

INNEBNDY: Kumla IBK:s damer tog under lördagen femte raka segern i Division 1 när man på bortaplan besegrade BKI Sunnanå med 6-3.

Kumla som inför matchen hade fyra raka vinster medan Sunnanå kom från en övertidsförlust mot Lillån IBK. I serien var Kumla två poäng före laget från Kil i Värmland. 

Sunnanå tog ledningen i slutet av första perioden, men endast 18 sekunder efter målet kvitterade backen Evelina Edvärn för Kumla med ett tungt backskott till 1-1.  Under andra perioden klev två ungdomar, som till vardags spelar i Kumlas utvecklingslag i Division 3 fram.

Linnéa Johansson och Alma Bognar gjorde då sina första mål i A-laget, dessutom spelade Linnéa Johansson fram Linnéa Öhrman till ett av målen och Kumla skaffade sig en 4-1 ledning och till slut vann man med 6-3.

– Ännu en tuff bortamatch i Värmland där vi tar hem segern och tre poäng. Kul att ungdomarna visar framfötterna men även rutinerade Frida Sund som gör en riktigt bra match, sade tränare Andreas Nordh efteråt.

Kumla IBK ligger på en tredje plats i serien och kommer ställas mot serieledande Skälby i nästa omgång lördag den 26 november. 

– Det kommer bli riktigt spännande att möra Skälby, de är obesegrade men har haft en del uddamålsvinster, säger tränare Nordh. 

Kumlas mål gjordes av Evelina Edvärn, Linnéa Johansson, Linnéa Öhrman, Alma Bognar, Frida Sund och Stina Jönsson

Även Kumla IBK:s herrlag vann sin match i helgen. 

Herrarna åkte till Västerås IBS U efter att förlorat de två senaste matcherna, efter att vart obesegrade i sju matcher i inledningen. Men Kumla skulle visa attt de är ett vinnarlag igen även om det från start fanns viss nervositet.

- Vi börjar lite trevande, men trycker gasen i botten efter halva matchen och avgör där säger kapten Jakob Axelsson efter matchen.

Kumla vann till slut med 7-2 och ligger på en andra plats i serien, dock med en match mer spelad än övriga lag. 

Målen gjordes av Jacob Lihagen och Jakob Axelsson två mål var. Ett mål var gjorde Oskar Löwdahl, Gabriel Wikdahl och Ludwig Åhlund. 

Nästa match är hemma mot Barkarö den 29 november.

Annons

kumla