Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumlas innebandydamer
på väg till allsvenskan igen

Glada miner i Kil, där Kumla iBK segrade mot BKI Sunnanå och där med är klara för kvalspel mot Allsvenskan. Foto: Jens Andersen, Kumla IBKGlada miner i Kil, där Kumla iBK segrade mot BKI Sunnanå och där med är klara för kvalspel mot Allsvenskan. Foto: Jens Andersen, Kumla IBK

I går säkrade Kumla innebandyklubbs damer en kvalplats till Allsvenskan. En stor seger, eftersom laget trillade ur allsvenskan inför denna säsong.
Kvalplatsen säkrades genom seger över BKI Sunnanå från Kil i Värmland, med 5-3.

Sunnanå från Kil, som riskerar att få kvala för att hålla sig kvar i div 1 tog redan efter 12 sekunder ledningen efter att ha snappat upp ett utkast vid mittlinjen från Kumlas målvakt.

Kumlas damer skulle då visa att man är ett topplag i serien och vända till en 1-2 ledning innan perioden är slut. 


Andra perioden satte Kumla tonen direkt genom att efter 39 sekunder utöka ledningen till 3-1, men trots flera finna lägen, där Frida Danielsson missar flera klara chanser, så gjorde inte Kumla fler mål. 

Tredje perioden började Kumlas damer sätta sina lägen och gjorde två mål innan hemmalaget inser att de är påväg att riskera att behöva kvala för att vara kvar. Med en sista forcering gör Sunnanå två mål till, men Kumla är det bättre laget och vinner matchen med 5-3, relativt säkert.

–  Vi är det starkaste laget, men vi mötte ett desperat Sunnanå som gjorde det svårt för oss, sa tränaren Andreas Nordh efter matchen. 

Var inte redo i början

– Vi är inte redo när matchen startar och bjuder in dem direkt när de gör ett snabbt mål, men var starka och vände snabbt och tar över matchen och går till en 5-1 ledning. Även om de senare gjorde två mål till kunde vi behålla ledningen relativt säkert, fortsätter Andreas om matchen.

Nu väntar ett kval mot Allsvenskan, som avgörs i två omgångar. Vilka Kumla IBK:s damer får möta beror på vart de hamnar  i serien när den avslutas. Det lag som hamnar på andra plats i serien får, på pappret, det lättaste kvalet vilket bådar för ett tjuv och rackarspel i de sista omgångarna, där topplag har ställt upp med nästan B-lags betonade trupper i de senaste matcherna. 

Kumlas damer möter Rönnby Västerås IBK, som teoretiskt kan ta en sista kvalplats, nu på lördag den fjärde mars kl 13:00 i Kumlahallen. Kumla har en match kvar att spela, övriga lag har två och kan spela på resultat om de vill.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-02-27 12:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla