Gå till innehåll
Kumla / Innebandy

Kumla vann över "Sura-damer"

Publicerad: 10 December 2023 11:01

INNEBANDY: Kumlas damlag segrade under lördagen med 5-3 borta mot Surahammar i Division 1. Laget är kvar på tredje plats i serien.

Kumlas damer åkte till Västmanland och Surahammar för en så kallad sexpoängsmatch. Men det började tufft, redan efter 59 sekunder tog Surahammar ledningen och gjorde ännu ett mål innan Kumla kom in i målprotokollet genom Stina Jönsson. Med två sekunder kvar av perioden gjorde Frida Sund ett väldigt viktigt mål till 2-2, så Kumla gick till periodvila med momentum. 

Fick hoppa in som tränare

Den energi som man fått med sig visade sig direkt i andra perioden när Vendela Fallqvist gjorde mål, framspelad av Frida Sund. Kumla hade bra kontroll under hela perioden och i slutet gjorde äntligen Maja Andersson Elf ytterligare ett mål, Kumla hade dessförinnan haft många chanser utan att sätta dit fyran.

Tredje perioden var jämn och slutade 1-1 efter att Stina Jönsson gjort sitt andra mål. Matchen slutade därmed 5-3 till Kumla. Kumlas seger är en styrka, alla ordinarie ledare var på semester eller sjuka, så huvudtränare Nordhs dotter Frida, som är under rehab, klev in som huvudtränare för dagen och ledde laget till seger. 

- Vi äger mycket boll och skapar väldigt många chanser, men deras målvakt gör ett bra jobb och håller ner siffrorna. Vi tar med oss rättvist alla tre poängen hem till Kumla, sade Frida Nordh efteråt. 

“Målvakten” gjorde fyra mål

Samtidigt som A-laget spelade i Surahammar så var B-laget i Västerås och spelade mot Rönnby Västerås i Division 3. Där det var en svängig match och anmärkningsvärt var att före detta målvakten i A-laget i Kumla Sandra Rosendahl gjorde fyra mål och ett äkta hattrick i första perioden.

Kumla förlorade till slut med 8-7 efter förlängning.

A-laget ligger fortfarande på en tredje plats i serien och spelar årets sista match hemma den 16 december mot fjärdeplacerade Karlstad IBF klockan 16.

Annons

kumla