Gå till innehåll
Kumla / Innebandy
Två kvinnliga idrottare delar en känslomässig kram bland en grupp lagkamrater i en sporthall.

Besvikelse i Kumla efter att säsongen tagit slut i och med förlust i måndagens match.

Kumlas damer utslagna i kvalet, säsongen över

Publicerad: 1 April 2024 18:05

Kumlas damlag föll under måndagen med 2-9 hemma mot Alunda IBF. Laget blir därmed kvar i Division 1 och säsongen är över. - Jag är ändå sjukt stolt över laget, säger tränare Andreas Nordh.

Efter förlust med 5-9 i den första kvalmatchen mot Alunda krävdes två raka segrar för att ro hem matchserien och knipa en plats i Allsvenskan, vilken är landets näst högsta serie. 

Kvar i Division 1

Det blev dock aldrig någon riktig spänning. 

Förvisso gjorde Kumla två raka mål i andra perioden och hämtade upp 0-3 till 2-3. Men innan andra perioden var över hade Alunda satt tre bollar och gått ifrån till 2-6. 

Kumla satsade på att närma sig i sista perioden, istället kunde då Alunda gå ifrån ytterligare och det blev till slut stora siffror. 

Kumla spelar därmed Division 1 nästa säsong med. 

- Tyvärr förlust mot ett starkt Alunda som vinner rättvist över två matcher. Dock alldeles för stora siffror idag, vi har exempelvis tre bollar i stolpen, men det som blir avgörande är att vi får en skräckskada ( knä) på vår center, motor och lagkapten Frida Danielsson i mitten av andra perioden då det fortfarande är jämt ( 2-3 ). Efter det går Alunda ifrån och sista perioden får vi chansa lite, då är Alunda skickliga och gör några mål till, säger tränare Andreas Nordh om matchen. 

“Är sjukt stolt”

Hur vill du sammanfatta lagets säsong?

- Jag är väldigt nöjd med säsongen! Vi har tappat stora delar av truppen som vi spelade med i Allsvenskan för tre säsonger sedan. Trots många tunga tapp har vi ändå lyckats fylla på med nya spelare och tagit oss till två raka allsvenska kval. Det är i mitt tycke väldigt bra.

En man i en svart pikétröja med logotyper gester med händerna medan han talar i en inomhussportmiljö.

Andreas Nordh har varit tränare i många år i Kumla IBK. Mycket tyder på han tränar laget nästa säsong med.

Nordh är nöjd med många spelare, men vill lyfta fram ett par yngre förmågor. 

- Evelina Edvärn som är back och född 2005 har varit grym, samt vår forward Linnea Johansson född 2006 som vi plockat upp från vårt utvecklingslag under säsongen. Sedan har ju lagkapten Frida Danielsson varit ovärderlig. 

Till sist riktar Nordh ett tack till spelare och ledare.

- Tjejerna tränar fyra, fem pass i veckan utan ekonomisk ersättning. Jag är sjukt stolt över insatsen och jobbet som de och våra ledare gör, avslutar Andreas Nordh.

Annons

kumla