Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kumlakvinna frias från misstankar om misshandel

En ung kvinna från Kumla åtalades för att ha misshandlat två kvinnor. Det ska ha skett genom att hon rivit de båda kvinnorna, dragit dem i håret och sparkat dem. Misshandeln misstänks ha ägt rum den fjärde september 2021 på Stortorget i Örebro.

Nu frias kumlakvinnan från anklagelserna. Tingsrätten anser att det finns brister i utredningen: de båda kvinnornas berättelser skiljer sig år i polisförhören jämfört med vad som kom fram under rättegången. Vidare är det en brist att en del fotografier på skadorna lämnades in flera månader efter att misshandeln ska ha inträffat. Det har inte heller lämnats in något rättsintyg på skadorna. Tingsrätten noterar också att ett vittne som åklagaren åberopat var mycket vag i sin berättelse, och kan knappast utgöra någon grund för en fällande dom. 
Tingsrätten menar att det fanns allt för stora brister i utredningen och allt för vaga vittnesmål för att man skulle kunna döma kvinnan för något. Därför frias hon från alla misstankar.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-09 10:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla