Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
23 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlakvinna döms för våldsamt motstånd

En kvinna från Kumla var ute och festade med sina väninnor i Örebro. De hade varit på restaurang och fortsatte sedan till en nattklubb. Det här var den 11 februari 2018. Väninnorna drack alkohol men den 33-åriga kvinnan från Kumla drack bara Cola eftersom hon åt mediciner som inte var lämpliga att kombinera med sprit. Själv säger hon att hon visserligen köpte en öl i baren men att hon bara drack ett par klunkar, sedan blev allt svart.

Ordningsvakterna kunde fylla i vad som sedan hände: de upptäckte kvinnan som såg berusad ut och betedde sig underligt. Hon var högljudd, slängde sig på gästerna och drog upp kjolen så att andra nattklubbsbesökare reagerade.

När vakterna gick fram till kvinnan satte hon sig på golvet och ville inte alls följa med. De två vakterna tog tag i var sin arm och skulle föra ut kvinnan: då började Kumlakvinnan att kränga med kroppen och göra motstånd. Vid flera tillfällen sparkade hon till vakterna.

Nu har kvinnan dömts för våldsamt motstånd och misshandel. Hon döms till villkorlig dom och 120 dagsböter à 50 kronor. Hon ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till den av vakterna som fick ta emot en kraftig spark i bröstet. (KHt)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-12-26 9:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.