11 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlahallen firades som 50-åring i solsken

Många barn var på plats för att testa de hoppborgar och hinderbanor som fanns utanför Kumlahallen. Foto: Anders BjörkMånga barn var på plats för att testa de hoppborgar och hinderbanor som fanns utanför Kumlahallen. Foto: Anders Björk

Kumlahallen och alla dess föreningar som fanns på plats för att fira dess 50 år under lördagen hade tur med vädret. Det var full rulle både inne i hallen, men ännu mer utanför.

Kumlahallen byggdes 1969 och har sedan dess varit hemvist för en mängd föreningar i kommunen. Länge fanns även simhallen här, innan den stängdes och man byggde nytt inomhus vid Djupadalsbadet.

Funderar på att köpa alla hoppborgar

Alla föreningar som verkat genom åren i Kumlahallen fanns naturligtvis inte på plats, men merparten av dem som gör det nu var där. Och en väldans massa hoppborgar utanför hallen! Var kom de ifrån?

- Vi har lånat det här från Borlänge Barnens dagsförening, men de ska göra sig av med allt så vi funderar på om vi ska köpa det, förklarar Stefan Svensson, ordförande i Kumla Barnens dagsförening.

Swosh - här gick det undan!

Fem hoppborgar, två uppblåsbara rutschekanor och 20 meter hinderbana. 

- Vi kan i så fall använda det till egna arrangemang och även hyra ut till andra, så kan det löna sig i längden, det är även bra i marknadsföringssyfte, fastslår Stefan Svensson.

"Var dåligt när jag tog över"

Vid bowlinghallen var det tryck. Sedan i slutet av april har Luciana Neagu varit arrendator för bowlingen. Alla var välkomna att provspela under lördagen, och det var det såklart många som ville.

- Idag har det gått bra, men innan har det inte varit så bra. Lokalen var i dåligt skick när jag tog över den och det har varit mycket jobb med att få det bättre för att komma dit vi är idag, säger Luciana.

Man har gjort om lite i bowlinghallen efter att tagit över i våras.

Man kunde dessutom prova på brottning, pingis, gymnastik, innebandy, scoutliv och annat smått och gott. Ingen basket på plats dock. Eller boxning. Eller badminton. För att nämna några sporter som saknades.

Vid kl 14 avslutade de flesta föreningar sina arrangemang. Inte Kumla HF dock vars turnering fortsatte under eftermiddsgen. Klubben har sitt 50-års firande denna dag, och kommer på kvällen ha en stor bankett.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-31 14:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.