Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Lyssna till fängelsechefen i Sommar i P1

Jacques Mwepu sommarpratar i augusti i Sommar i P1. Bild: LG MånzonJacques Mwepu sommarpratar i augusti i Sommar i P1. Bild: LG Månzon

Jacques Mwepu som är chef för Kumlafängelset blir en av årets värdar i Sommar i P1. Den 15 augusti kommer han att berätta om sin livsresa.

När Sveriges Radio ringde Jacques Mwepu trodde han först att det skulle bli kritiska frågor om Kumlaanstalten. Nej, tvärtom, visade det sig. Frågan var istället om Mwepu ville sommarprata i det populära programmet i P1.
Från Kriminalvårdens hemsida saxar vi detta:

- Jag tänkte att om de nu ringer och frågar mig så har de säkert tänkt att jag har något intressant att säga. Och nu när inspelningen börjar närma sig och jag jobbar på det sista med manuset känns det roligt men lite nervöst. Det är en bra möjlighet att få prata om det jag brinner för, säger han till kriminalvården.se.
Hans program kommer att innehålla mycket om kriminalvård.
 

“Hittat min roll”

- Kriminalvården är den myndighet som bidragit till att jag hittat min roll och mitt sätt att göra nytta på i det svenska samhället efter att jag kom hit från Kongo som 26-åring för 32 år sedan. Jag kommer att berätta om utmaningarna med att jobba som chef i kriminalvården och den glädje jag finner i att vara med och göra skillnad för människor och att alltid tro på människans potential till förändring, säger han till kriminalvården.se.
 

Kom som kvotflykting till Sverige

Jacques Mwepu kom som kvotflykting till Sverige, och fick efter en tid sommararbete på Hällbyanstalten. Karriären tog fart inom kriminalvården, och han har även varit kriminalvårdsexpert vid EU i Bryssel. Hösten 2020 utnämndes han till kriminalvårdschef för anstalten Kumla.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-09 19:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.