Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlas damer vann DM-finalen

Kumla IBK har erövrat DM-guldet.Kumla IBK har erövrat DM-guldet.

INNEBANDY: Kumla IBK:s damer vann finalen borta mot Lillån på lördagen med klara 7-3 och är nu distriktsmästare.

Det blev en klar seger till slut för Kumla IBK i DM-finalen mot Lillån IBK eefter att ha tagit ledningen redan efter två minuter.

Laget fortsatte spela kontrollerat i första perioden och gick till paus med en 3-1 ledning och där två mål gjordes av kapten Frida Danielsson, som efter matchen ändå var lite självkritisk.

-Vi släpper in dem i andra perioden, vi blir bekväma. 

Lillån lyckades inte få Kumla på fall även om hårdkämpande Celine Liljequist gjorde en mindre flygtur.
Domaren blåser för ett av Kumlas sju mål.
Hattrick av Filippa

I andra perioden gör nämligen Lillån två mål och det står plötsligt 3-3 och matchen lever. 

Inför tredje perioden pratar tjejerna ihop sig och kommer ut som det lag som supportrarna känner igen från serien. Den som verkligen visade vägen var Filippa Boström som avslutade matchen med ett äkta hattrick, 5-3,6-3 och 7-3. 

Frida Danielsson avslutar: -Vi har alltid haft svårt för Lillån. Det är något psykiskt, sen kan det vara lätt att underskattat dom, vi vet att det är ett bra lag och de kan vinna en sån här match.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-02 1:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.