27 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlabor dömda för personrån

När en Kumlabo var på väg hem från Ica Maxi den fjärde maj stötte han ihop med tre unga män som ville ha cigaretter av honom. Han hade inga men killarna följde efter honom ändå.

Kumlabon fortsatte då mot bensimacken Circle-K där det brukar finns människor. Han hann inte så långt. Vid kommunhuset kom de tre ifatt honom och slet tag i hans jacka. De tre var hela tiden hotfulla och sa:

– Ska vi göra det värre.

Plötsligt fick han ta emot en spark i ryggen, och ett slag. Sedan slet de tre av kumlabon hans jacka och tog hans mobiltelefon. Sedan försvann de från platsen. Kumlabon gick till macken och ringde polisen.

Omfattande polisarbete

Genom ett omfattande polisarbete kunde man några dagar senare gripa de tre gärningsmännen. En av dem hade kumlabons jacka i sin bostad och där återfanns också mobiltelefonen.

Nu har de tre killarna dömts för rånet. En 19-åring och en 20-åring, båda från Kumla, döms vardera till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst (det motsvarar åtta månaders fängelse). De ska också betala 7 000 kronor i skadestånd till den kumlabo de rånade.

Den tredje, en 23-årig man från Kumla, döms till fängelse i ett år och sex månader. Han döms för rånet men också för att vid två tillfällen i Hallsberg ha lurat till sig pengar. Han har gått fram till bekanta personer och sagt att han behövde pengar men inte hade tillgång till sitt bankkort. Däremot berättade 23-åringen att han kunde föra över pengar via sin bankdosa mot att han fick kontanter. Han visade till och med en skärmdump på att pengarna var på väg. Det här hände vid två tillfällen, den 5 och 6 juni. Några pengar dök aldrig upp på de lurades bankkonton.

Den 23-årige mannen döms också för ringa narkotikabrott, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-29 7:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.