Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlabo körde rattfull upprepade gånger

Den civila polisbilen var på uppdrag när den såg en misstänkt bilist snabbt svänga in på en uppfart på Sörbyvägen i Kumla. Poliserna följde efter och såg hur föraren snabbt tog sig ur bilen och sprang ner i källaren. En av poliserna hann precis få tag i dörren innan den gick i lås.

Det här hände den 29 augusti förra året, och när den misstänkte föraren skulle föras in i polisbilen började han göra våldsamt motstånd. Han krängde med kropp och armar, och polisen tvingades sätta på honom handfängsel. Då passade han på att spotta en av de kvinnliga poliserna i ansiktet och sa:

– Du din jävla hora!

Nu har föraren, en 33-åring från Kumla, dömts för våldsamt motstånd. Han döms också för rattfylleri, han hade narkotika i kroppen, grov olovlig körning eftersom han saknar körkort och ringa narkotikabrott.

Den 33-årige kumlabon döms också för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott den 5 juni 2019. Den 24 juli förra året körde han också med narkotika i kroppen och även då saknade han körkort.

Döms till fyra månader

I domen ingår ytterligare en körning där kumlabon hade narkotika i kroppen. Det var den 17 september 2019.

Den 33-årige kumlabon finns under 24 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes i februari 2019 för olaga hot, sexuellt ofredande, grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa brott, skadegörelse, hot mot tjänsteman, olovlig körning, olovlig körning, rattfylleri, och ringa narkotikabrott. Då dömdes han till åtta månaders fängelse, ett straff som han påbörjade i april 2020 och han blev villkorligt frigiven den 7 september. Han skulle då överföras till ett behandlingshem, men han avvek första dagen.

Tingsrätten menar att den 33-årige mannen från Kumla är i behov av vård för att komma tillrätta med sitt narkotikaberoende, men eftersom han inte på något sätt visat sig samarbetsvillig, så måste han dömas till fängelse; den här gången i fyra månader. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till den polis han spottade i ansiktet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-12-27 18:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.