Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Kumlabo frias från brott mot knivlagen

Den 30 november 2022 fick polisen ett larm om ett knivbråk på Centralstation i Örebro. En av de inblandade åkte söderut med tåg och polisen åkte till södra stationen där man gick igenom tåget och hittade en ung man från Kumla som bar en kniv på sig, och som varit inblandad i bråket. Den unge kumlabon åtalades för brott mot knivlagen.

Men när saken behandlades av tingsrätten friades den unge från alla misstankar.
Inför domstolen berättade den unge kumlabon att han hade trakasserats av en klasskamrat på Tullängsskolan i Örebro. Trakasserierna fortsatte när han skulle åka hem med tåg från Centralstationen. På stationen uppstod ett bråk och klasskamraten tog fram en kniv. Den lyckades kumlabon sparka till så att den flög i marken. Han tog upp kniven och stoppade den på sig. Tanken var att han skulle ta med den hem och visa föräldrarna som i sin tur skulle ta kontakt med skolledningen.
Den unge kumlabo berättade vidare att han var omtöcknad och hade svårt att tänka klart när han greps av polisen.
Tingsrätten konstaterar att kumlabons berättelse är trovärdig och att innehavet av kniven varade bara en kort tid. I vart fall saknade han uppsåt att bära kniv och därför frias han från misstankarna om det brottet.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-06 9:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla