Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlabo fick grogg på fest – dömdes för drograttfylla

Polisen i Kumla fick tips om att några personer höll på med någon form av överlåtelse i en bil på ett industriområde. Det var den 18 mars förra året och efter en stund kunde poliserna hitta den aktuella bilen och man såg att föraren verkade påverkad.

Föraren togs med för en provtagning och det visade sig att den 20-årige kumlabon hade spår av amfetamin i kroppen.

Kumlabon nekade till att han medvetet skulle ha använt knarket. Han berättade att han blivit bjuden på en fest kvällen innan och att han blivit ”triggad” att dricka en grogg. Möjligen kan den ha innehållit amfetaminet enligt 20-åringen.

När tingsrätten ber mannen från Kumla att namnge den som bjudit honom på festen, eller någon annan som var på festen kan han inte lämna ett enda namn.

Därför anser tingsrätten att det förefaller vara en påhittad historia. Kumlabon döms för ringa narkotikabrott och rattfylleri. Han döms till 50 dagsböter à 50 kronor och ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-11 9:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.