Gå till innehåll
Kumla / Brott

Kumlabo dömd för ringa narkotikabrott

Publicerad: 11 July 2024 12:01

En 31-årig man från Kumla har, mot sitt nekande, dömts för ringa narkotikabrott. Mannen döms till böter.

Ett urinprov den 20 januari visade att kumlabon hade THC i urinen ((THC-syra bildas i kroppen efter intag av cannabis eller hasch). Men den 31-årige mannen från Kumla nekade till brott.

Han berättade att han inte vet hur han kunnat få i sig narkotikan. Hans enda förklaring är att han måste ha fått det genom passiv rökning. Kumlabon bor ihop med en som missbrukar cannabis, och han har vistats i samma rum som denne.

Tingsrätten konstaterar att det visserligen är möjligt att få i sig THC, men det sitter bara i någon timme om man vistats i ett litet oventilerat rum där någon eller några röker cannabis/hasch. I det här fallet förklarade mannen från Kumla att han dagen innan eller några dagar före provtagningen varit utsatt för passiv rökning, och dessutom en ett rum som var ventilerat.

Enligt tingrätten är kumlabons förklaring inte rimlig eller trovärdig.

Därför döms den 31-årige mannen från Kumla för ringa narkotikabrott. Hans döms till 30 dagsböter à 330 kronor (9 900 kronor). Han ska dessutom betala 1 300 kronor för provtagning och analys, och han ska betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden. 

Annons

kumla