Gå till innehåll
Kumla / Brott

Kumlabo dömd
för narkotikabrott

Publicerad: 3 April 2024 10:31

Polispatrullen såg att det låg några och sov i en bil i Åsbro. Man misstänkte att paret, framför allt mannen i bilen, var påverkad av narkotika. Det var den 25 juni förra året.
Mannen togs med till polisstationen i Hallsberg för provtagning. Samtidigt genomfördes en husrannsakan i bilen. Där hittade sju tabletter alprazolam, som är narkotika, i en väska och ett par byxor som tillhörde mannen.
Urinprovet visade också att mannen hade spår av amfetamin i kroppen.

Den 40-årige mannen, hemmahörande i Kumla, nekade till brott. Narkotikan i bilen måste någon annan ha lämnat där, menar han. Och poliserna måste ha förväxlat hans urinprov, något annat än alkohol hade han inte intagit.
Men tingsrätten anser att narkotikan i bilen tillhör den 40-årige mannen, bland annat fanns hans ID-handlingar i den väska där en del av narkotikan återfanns. Och provtagningen finns ingen anledning av att ifrågasätta.
Därför döms 40-åringen från Kumla för två fall av ringa narkotikabrott. Han döms till 50 dagsböter à 240 kronor (12 400 kronor). Han ska betala 1 300 kronor för provtagningen, och 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Annons

kumla