Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
20 April 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlabo dömd för misshandel vid bilträff

Den 9 augusti förra året var det en så kallad bilträff på Pilängens industriområde i Örebro. Många motorburna ungdomar åkte till platsen, bland annat flera från Kumla.
Vid ett tillfälle uppstod ett bråk som drog till sig flera nyfikna.

Ett sällskap från Kumla stod på avstånd och tittade på bråket. Sällskapet beslutade sig för att åka från platsen och hem till Kumla. Då kommer en ung man, även han från Kumla, och tar tag i axeln på en av de unga männen i sällskapet. Sedan utdelar han två snabba knytnävsslag; de är så kraftiga att den som blivit attackerad faller till marken. Han har fått flera frakturer i ansiktet och blöder kraftigt från näsan.

Nu har en 24-åring från Kumla dömts för misshandel. Själv hävdar han att han agerat i nödvärn eftersom han blev knuffad bakifrån. Men det påståendet avvisar tingsrätten. Ingen av de personer som fanns på platsen, och såg händelsen, har sett någon knuff.

Eftersom 24-åringen inte är straffad tidigare och lever under ordnade förhållanden väljer tingsrätten att döma honom till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst (det motsvarar två månaders fängelse). Han ska betala 12 000 i skadestånd till den han misshandlat. Han ska också betala 14 716 kronor till staten som är en del av rättegångskostnaden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-28 17:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.