30 October 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlaband vinnare i årets "Talangen"

Adrian Rehnberg, Benito Skarp, Ronya Hakonsson, Adam Oksanen och Max Karlsson Oksanen. Foto: Benito SkarpAdrian Rehnberg, Benito Skarp, Ronya Hakonsson, Adam Oksanen och Max Karlsson Oksanen. Foto: Benito Skarp

Kumlabandet Crash The Holiday blev vinnare av årets "Talangen", som avgörs varje år inom länet. - Det känns fantastiskt roligt att vi vann, skriver bandmedlemmen Max Karlsson Oksanen.

​Talangen är en musiktävling som funnits sedan 1980 i Örebro Län. Tidigare avgjordes den live hos Brunnsparken, men sedan några år är det Nerikes Allehanda som håller i tävlingen. Till finalen får fem finalister spela in en video och därefter kan man rösta på vilka man tycker är bäst. Dessutom finns en jury med och bestämmer.

“En jättechans för oss”

Och årets vinnare blev alltså ett Kumlaband. De fick veta att de vunnit under fredagen. I bandet medverkar sångaren Ronya Hakonsson, Adrian Rehnberg och Adam Oksanen på gitarr, Benito Skarp på bas och trummisen Max Karlsson Oksanen.

- Alla är kumlingar utom Benito som bor i Örebro. Vi repar också i Kumla, brukar träffas två gånger i veckan för det. Adam, Adrian och jag startade bandet hösten 2018. Sommaren 2019 så anslöt Ronya. Benito är det nyaste tillskottet, han kom med nu i våras, fastslår Max Karlsson Oksanen.

Den musik man spelar är punk/rock. Och det gör man uppenbarligen på ett bra sätt.

- Det känns fantastiskt roligt att vi vann. Det här är en jättechans för oss och ett betyg på att vi har kämpat på bra än så länge. I priset så ingick det en spelning på festivalen Live at Heart, en streamad konsert på See Us Live och att få vara förband åt någon av Kulturaktiebolagets artister nästa år, avslutar Max Karlsson Oksanen.

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-04 14:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.