31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Stark insats gav seger för Kumla Hockey

Hampus Moberg var duktig på backen och Jonatan Fornbrant stabil som målvakt för Kumla Hockey. Foto: Anders BjörkHampus Moberg var duktig på backen och Jonatan Fornbrant stabil som målvakt för Kumla Hockey. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey besegrade Forshaga IF med 4-1 i fredagskvällens match. Bakom trepoängaren låg en sista period som man vann med 3-0. En mycket viktig seger för Kumlas hockeykrigare!

När lagen möttes senast i Kumla segrade Forshaga med hela 6-0. Så det kunde bara bli bättre för Kumla. En ganska avvaktande första period slutade mållös. Andra 20 blev mer böljande och här kom även målen. 

37 räddningar av "Forna"

Kimmy Skogland gav Forshaga ledningen från nära håll. Kumla och Oscar Svanborg kvitterade dock kort efteråt, i powerplay. Kumla var lite vassare i spelet i andra perioden och gick nog av isen med en bra känsla.

Sista perioden var också en av Kumlas bättre perioder denna säsong. Martin Eberhardsson gjorde 2-1 med ett hårt skott. 3-1 kom efter ett solonummer av backen Hampus Moberg som hittade krysset med skottet.

Kumla drog sig tillbaka och spelade ett samlat försvarsspel och hjälpte målvakt Fornbrant på ett bra sätt, och de skott som väl slank igenom var burväktaren alert på. Sammanlagt stod han för 37 räddningar.

Hampus nöjd med kamraterna

- Väldigt skönt. Tidigare har vi ofta tappat när vi släppt in första målet, men idag lyckas vi vända istället och alla gör ett jättejobb, säger Hampus Moberg som blev utsedd till "Matchens Greve" av lagkompisarna.

Du gjorde ett snyggt mål, du kanske borde bli forward?

- Ja, det var ju såklart kul att göra mål, det händer ju inte så jätteofta. Men jag håller mig nog där bak fortsättningsvis med, det brukar funka bättre, avslutar nummer 77 Hampus Moberg.

Kumla har en vinst och en förlust i Hockeyettan efter juluppehållet. Serien innehåller sju lag och vinnaren kvalar upp och de två längst ner kvalar för att hänga kvar. Nästa match är på söndag borta mot Malung. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-03 21:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.