30 November 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla stänger ner för att bromsa Covid-19

De nya särskilda råd som gäller för flera regioner i landet, sedan tisdagen även Örebro län, tolkas lite olika. Kumla kommun är först ut i Sydnärkenytts område med att agera. Flera kommunala inrättningar slår igen.

Kumla är kanske den kommun som drabbats allra hårdast av Covid-19 i Sydnärke. Både i våras och nu under hösten. Fler patienter med covid-19 är inskrivna inom slutenvården och antalet smittade personer ökar inom särskilda boendeformer för äldre, det de flesta nog kallar äldreboenden. Därför blir det rätt kraftfulla åtgärder som gäller från onsdag 4 till 24 november.

- Vi ser nu att smittspridningen tagit ny fart både nationellt, regionalt och lokalt. Därför tvingas vi nu till åtgärder som i ett kortare perspektiv påverkar oss alla i någon form. Vi gör det för att det är ett måste för att få bukt på smittspridningen och på så sätt skydda våra medborgare, säger i ett pressmeddelande Daniel Jansson Hammargren, kommundirektör i Kumla kommun.

Det är särskilt kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet som påverkas. Åtgärderna är beslutade efter samråd med bland annat länsstyrelsen och med nämndordföranden som beslutsfattare. Följande gäller:

Bad och idrottshallar stängs

Djupadalsbadet stängs för allmänna besök och tar endast emot skolans simundervisningsgrupper.

Gymmet på Djupadalsbadets stängs.

Biblioteket stängs för spontana besök och endast ta emot bokade besök för exempelvis lån av dator, böcker för avhämtning samt utkörning vid behov.

Alla evenemang som kommunen arrangerar, utom de som är digitala, ställs in.

Ska arbeta hemifrån

Alla idrottshallar stängs, förutom de tider som är bokade för träning för barn och ungdomar födda efter 2005. Allmänhetens åkning i ishallen ställs in

Fritidsgårdarna stängs och endast rastverksamhet bedrivs på högstadieskolorna.

För kommunens politiska möten och ledningsgruppmöten ordnas större möteslokaler.

All personal som har möjlighet att arbeta hemifrån beordras att göra det. (HÖs, LLz)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-03 17:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.